Onlinekurser fotografering | Fotokurs Online

Vad är onlinekurser?

En del kallar det för E-learning (elektroniskt lärande) vilket är webbaserade och interaktiva kurser där kombinationer av förklaringar med text och bildexempel. Kurser på distans använder sig ofta av e-learning, e-kurs, webbkurs, distanskurs etc. och kallas ofta även onlinekurser. Denna kursform har funnits sedan början av 1990-talet och slog igenom i Sverige som just e-learning och har sedan dess blivit en allt vanligare utbildningsmetod bland privatpersoner, företag och organisationer.

Deltagarna i våra fotokurser får tillgång till kursmaterialet med teori men också övningsuppgifter för att genomföra en viss fototeknik eller kreativt utmanande bildövning. Denna typ av onlinekurs går via en lärplattform som samlar kursinnehåll, kommunikation med kursledare uppgifter och utvärdering eller konstruktiv feedback.

Lärarledd utbildning är inte längre det mest effektiva sättet att utbilda på då många arbetar hemifrån eller på resa. Tack vare kraftfullt bredband kan onlinekurser levereras dygnet runt helt utan störningar och till vilka plaster som helst runt om i världen eller ute på landet så länge uppkoppling finns.

Fördelar med kurser online:

  • Kostnadseffektivt med minimerade kostnader för lokaler, kost, logi, resor, lärare och läromedel

  • Aktuellt och snabbt – uppdatering kan ske näst intill i realtid och distribueras samtidigt över hela världen

  • Snabb tillgänglighet. Det går att komma åt kursen närsomhelst du vill gå och i princip var som helst

  • Kortare utbildningstid då kursen är utformad att vara enkel och pedagogisk

  • Du kan välja helt i vilken takt du vill läsa onlinekursen

Fotokurs Online erbjuder två olika alternativ för att lära sig fotografering. Alla kurser går helt i din egen takt.

Självstudier - kurserna går helt i din egen takt och beskriver olika moment eller viktiga delar av fotografering men också tips och kreativa övningar för att du ska komma vidare med din fotografering.

PREMIUM – med detta kursalternativ hjälper en kursledare dig på vägen men också med övningsuppgifter där du får konstruktiv feedback på dina tagna bilder.

Onlinekurser på fotokurs Online

Vi vill att fotointresserade alltid ska ha möjlighet att få ta del av värdefull fotokunskap för att ta sig vidare med sin fotografering. Därför har vi tagit fram pedagogiska onlinekurser där du kan inspireras och ta del av ny fotokunskap.

Vår visionen på Fotokurs Online med Mästerfoto är att driva fotografer framåt vare sig du är nybörjare, entusiast eller mer avancerad fotograf. Alla våra kurser och utbildningar ska finnas tillgängliga alla dagar i veckan hela dygnet, året om, precis när det passar dig och vart du än befinner dig.