Fotokurs online kamerateknik nybörjare

Kamerateknik grundkurs

Gratis fotokurs online för dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i kamerateknik. Förstå din kamera så att ni kan samarbeta för att ta bättre bilder.

Undrar du varför bilden ibland blir för ljus eller mörk? Fotokursen börjar med en genomgång av exponering och vad som händer om man ändrar bländare, slutartid och ISO. Sedan reder vi ut några viktiga begrepp som kommer att hjälpa dig vid framtida fotografering, vad är brännvidd och skakningsoskärpa? Du får även lära dig om kort eller långt skärpedjup, programval till bildkomposition men även andra viktiga verktyg som kan användas för att lättare hitta motiv.

På slutet av denna fotokurs kommer även frågor för att kontrollera dina fotokunskap efterföljt av några kreativa uppdrag som hjälper dig att utvecklas på egen hand. Dessa uppdrag är viktiga fotoövningar som tar dig vidare i din fotografering.

Det finns fler gratis fotokurser online men vill du gå lite djupare så rekommenderas:
Fotokurs Steg 1 - vi går djupare i fotografering med mer teori och bildexempel på varje avsnitt som går helt i ditt eget tempo. Kursen finns även som PREMIUM med inlämningsuppgifter och konstruktiv feedback men även kursledare som hjälper dig på vägen.

Välkommen till dina nya fotokunskaper!
*Välj "Gå fotokurs". Sedan väljer du att skapa ett nytt konto (gratis) eller logga in på ett befintligt konto.

Innehåll:

  • Vad är exponering?
  • Hur används bländare, slutartid och ISO
  • Kort och långt skärpedjup
  • Brus
  • Skakningsoskärpa
  • Programval
  • Vad är brännvidd? och hur använder man den
  • Bildkomposition
  • Kontrollfrågor på fotokursen

För dig som: Vill lära dig grundläggande kamerakunskap som exponering och hur den påverkas av bländare, slutare och ISO. Fotokursen går även igenom andra viktiga delar som är bra att kunna för att komma vidare.

Förkunskaper: Inga, vi lär dig.

Du behöver: System/ kompaktkamera med manuella (M) inställningar. Eventuellt manualen till din kamera för att hitta vissa funktioner.

Praktiskt: Fotokursen består av text och bildexempel. Vid anmälan får du ett mejl med inlogg till kursen på alla enheter som dator, läsplatta & smartphone dygnet runt. Har du frågor besök Faq/ frågor.