Fotokurs online kamerateknik nybörjare

Kamerateknik grundkurs

Gratis fotokurs online för dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i kamerateknik.

Undrar du varför bilden ibland blir för ljus, mörk eller rätt exponerad? Fotokursen börjar med en genomgång av exponering och vad som händer när du ändrar bländare, slutartid och ISO. Sedan reder vi ut några viktiga begrepp som vad är brännvidd, skärpedjup, programval, bildkomposition och skakningsoskärpa men även andra viktiga verktyg som kan användas för att lättare hitta motiv. Lär dig förstå kameran så ni kan samarbeta för att ta bättre bilder.

På slutet av fotokursen kommer frågor för att repetera viktig kunskap efterföljt av några kreativa uppdrag som hjälper dig att utvecklas på egen hand.

Kursen är till för dig som vill lära dig grundkunskaper i fotografering  men även för att "prova-på" hur kurserna är uppbyggda.

Välkommen till dina nya fotokunskaper!
*Tryck "Gå fotokurs". Välj sedan att skapa ett nytt konto (gratis) eller logga in på ett befintligt.

Vill du gå en bredare kurs så rekommenderas:
Fotokurs Steg 1 - mer teori och fler förklarande bildexempel med 22 moduler och 16 avsnitt. Kursen finns även som PREMIUM med inlämningsuppgifter och konstruktiv feedback men också en kursledare som hjälper dig på vägen. Kursen går helt i ditt eget tempo.

Innehåll:

  • Vad är exponering?
  • Hur används bländare, slutartid och ISO
  • Kort och långt skärpedjup
  • Brus
  • Rörelse och skakningsoskärpa
  • Programval
  • Vad är brännvidd? och hur använder man den
  • Bildkomposition - Tredjedelsregeln
  • Kontrollfrågor på fotokursen

För dig som: Vill lära dig grundläggande kamerakunskap som exponering och hur den påverkas av bländare, slutare och ISO. Fotokursen går även igenom andra viktiga delar som är bra att kunna för att komma vidare.

Förkunskaper: Inga, vi lär dig.

Kurslängd: Egen takt - Löpande kursstart.

Du behöver: System/ kompaktkamera med manuella (M) inställningar. Eventuellt manualen till din kamera för att hitta vissa funktioner.

Praktiskt: Fotokursen består av text och förklarande bildexempel. Vid anmälan får du ett mejl med inlogg till kursen på alla enheter som dator, läsplatta eller smartphone. Dygnet runt 24/7.

Har du frågor besök Faq/ frågor.