Lightroom Classic grundkurs & introduktion

Lightroom Classic grundkurs

Vill du komma igång med det mest använda bildbehandlingsprogrammet bland fotografer, helt gratis... Lightroom Classic används av många nybörjare till vardagen för yrkesfotografer.

Gratis grundkurs i bildbehandlingsprogrammet Lightroom Classic går igenom hur programmet är uppbyggt från import till export av färdig bild. Det är en fotokurs på distans och förklarar kortfattat många grundläggande delar som är bra att kunna för att komma vidare med bildredigering och organisation men även att förstå hur Lightroom hanterar bilderna och vart de finns på datorn.  

Med hjälp av teori och bildexempel får du förståelse för många Lightroom´s möjligheter som hur man ändrar Exponering, Tonkurva, Vitbalans eller Beskärning för att ändra bildkomposition. Under kursen kommer du även få förklaringar till Histogram och verktyg som Fläckborttagning, Graderat filter och Justeringspensel för att nämna några.

Målet med denna fotokurs online är att du ska förstå viktiga grundstenar som är viktiga för att komma vidare.

INNEHÅLL

  • Inledning
  • Vem använder Lightroom Classic & varför?
  • Vad är Lightroom?
  • Vart finns bilderna i Lightroom?
  • Moduler & Organisation
  • Importera bilder
  • Framkalla
  • Exportera
För dig som: Vill komma igång med Lightroom Classic online och få en förklaring till viktiga grundstenar och verktyg.
Förkunskaper: Inga, vi lär dig.
Du behöver: Lightroom Classic installerat på Svenska. Ladda ner demo (7 dagar).
Praktiskt: Denna fotokurs på distans består av text & bildexempel. Lightroom ser likadant ut på både PC / Mac. När du anmält dig får du ett mejl skickat till din mejl med inloggningsuppgifter. Du får tillgång till kursen på alla enheter som dator, läsplatta & smartphone dygnet runt. Har du frågor besök Faq/ frågor
Kurslängd: Du väljer själv studietakt. Kursen kan du göra hur många gånger du vill eller gå tillbaka till vissa kapitel för att repetera.
Diplom: Deltagare som har gått en fotokurs online hos oss kan få ett signerat diplom. Det kostar 180 kr ink. moms och skickas hem till dig. Kontakta oss efter att du har gått kursen.

Välkommen till dina nya fotokunskaper online!

*Välj "Gå fotokurs". Sedan väljer du att skapa ett nytt konto (gratis) eller logga in på ett befintligt.