Lightroom Classic grundkurs & introduktion

Lightroom Classic - Grundkurs i bildredigering

Vill du komma igång med det mest använda bildbehandlingsprogrammet bland fotografer, helt gratis... Lightroom Classic används av många nybörjare till vardagen för yrkesfotografer.

Gratis grundkurs i bildbehandling med Lightroom Classic. Vi går igenom hur programmet är uppbyggt från import till export av färdig bild. Det är en fotokurs på distans och förklarar kortfattat många grundläggande delar som är bra att kunna för att komma vidare med bildredigering online och organisation av bilder. Kursen går också igenom hur Lightroom hanterar bilderna och vart de finns på datorn.  

Med hjälp av teori och bildexempel får du förståelse för många Lightroom´s möjligheter som hur man ändrar exponering, tonkurva, vitbalans eller beskärning för att ändra bildkomposition. Under kursen kommer du även få förklaringar till histogram och verktyg som fläckborttagning, övertoningsfilter och justeringspensel för att nämna några.

Målet med denna fotokurs online är att du ska förstå viktiga grundstenar som är viktiga för att komma vidare.

Det finns även mer ingående kurser i Lightroom classic Online "LIVE" där jag visar bildredigering via ett s.k. konferensmöte på videolänk eller fysiska workshops i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Välkommen till dina nya fotokunskaper online!
*Välj "Gå fotokurs". Sedan väljer du att skapa ett nytt konto (gratis) eller logga in på ett befintligt.
INNEHÅLL

  • Inledning
  • Vem använder Lightroom Classic och varför?
  • Vad är Lightroom?
  • Vart finns bilderna i Lightroom?
  • Moduler och Organisation
  • Importera bilder
  • Framkalla
  • Exportera

För dig som: Vill komma igång med Lightroom online och få en förklaring till viktiga grundstenar och verktyg.

Förkunskaper: Inga, vi lär dig.

Du behöver: Lightroom Classic installerat på Svenska. Ladda ner demo (7 dagar).

Praktiskt: Denna fotokurs på distans består av text och bildexempel. Lightroom classic ser likadant ut på både PC / Mac. Vid anmälan får du ett mejl med inlogg till kursen på alla enheter som dator, läsplatta & smartphone dygnet runt. Har du frågor besök Faq/ frågor

Kurslängd: Du väljer själv studietakt och kan göra kursen hur många gånger du vill, gå tillbaka till vissa kapitel för att repetera. Anmälan är aktiv i 1 år.

Diplom: Deltagare kan få ett signerat diplom (180 kr ink. moms) som skickas på posten.