Lightroom Classic grundkurs & introduktion

Lightroom Classic - Grundkurs i bildredigering

Vill du komma igång med det mest använda bildbehandlingsprogrammet bland fotografer, helt gratis... Lightroom Classic används av många nybörjare till vardagen för yrkesfotografer.

Gratis grundkurs i bildbehandling med Lightroom Classic. Vi går igenom hur programmet är uppbyggt, hur Lightroom hanterar bilderna och vart de finns men även import till export av färdig bild. Det är en fotokurs på distans som förklarar många grundläggande delar som är bra att kunna för att komma vidare med bildredigering online och organisation av bilder.

Med hjälp av teori och bildexempel får du kunskap för många av Lightroom´s möjligheter som hur du ändrar exponering, tonkurva, vitbalans eller beskärning för att ändra t.ex. bildkomposition. Under kursen kommer du även få förklaringar till histogram och verktyg som fläckborttagning, övertoningsfilter och justeringspensel för att nämna några. Kursen innehåller 7 avsnitt laddade med fotokunskap men även nyttiga fototips för att ta dig vidare inom fotograferingens värld.

Målet med denna fotokurs online är att du ska förstå viktiga grundstenar som är viktiga för att komma vidare med din fotoredigering.

Det finns även mer ingående kurser i Lightroom classic Online "LIVE" där jag visar bildredigering via ett s.k. konferensmöte på videolänk eller fysiska workshops i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Välkommen till dina nya fotokunskaper online!
*Välj "Gå fotokurs". Sedan väljer du att skapa ett nytt konto (gratis) eller logga in på ett befintligt.
INNEHÅLL

  • Inledning
  • Vem använder Lightroom Classic och varför?
  • Vad är Lightroom?
  • Vart finns bilderna i Lightroom?
  • Moduler och Organisation
  • Importera bilder
  • Framkalla
  • Exportera

Totalt: 7 avsnitt.

För dig som: Vill komma igång med Lightroom online och få en förklaring till viktiga grundstenar och redigeringsverktyg.

Förkunskaper: Inga, vi lär dig.

Kurslängd: Egen takt - Löpande kursstart.

Du behöver: Lightroom Classic installerat på Svenska. Ladda ner demo.

Praktiskt: Denna fotokurs på distans består av text och bildexempel. Lightroom classic ser likadant ut på både PC / Mac. Vid anmälan får du ett mejl med inlogg till kursen på alla enheter som dator, läsplatta & smartphone dygnet runt. Har du frågor besök Faq/ frågor

Diplom: Deltagare kan få ett signerat diplom (180 kr ink. moms) som skickas på posten.