Fotokurser online FAQ

Kostar det något att skapa ett konto på Fotokurs online?
Det är helt GRATIS och kommer aldrig att kosta något.

Hur fungerar fotokurser online?

Direkt när du skapat ett konto får du tillgång till vald kurs direkt. Du kan pausa, repetera  i din egen takt. Till de flesta utbildningar finns extramaterial, möjlighet att kontakta utbildaren och mallar att använda vid eventuella övningsmoment.
    Alla fotokurser består av olika moduler beroende på vilken fotokurs du väljer. Varje modul förklarar med enkel text och tillhörande bildexempel, t.ex en funktion eller visar t.ex kort skärpedjup för att du enkelt ska förstå.
Om du väljer du självstudier så styr du själv över dina studier och övningar eller om du väljer fotokurser med kursledare så får du support på vägen men även feedback på inlämnade bilder för att enklare komma vidare.

Alla kurser är online 24/7 - 365 och du kan göra om kursen flera gånger eller gå tillbaka till valfria moduler för att repetera.

Vilka förkunskaper behöver jag för fotokursen?
Kursdeltagare på Fotokurs Online är från nybörjare till fotografer med mer erfarenhet. Grundkurser startar från början för att ge alla en chans att hänga med, men även mer erfarna fotografer saknar ibland grundläggande kunskaper. Kurserna passar alla från 11 år.

Vad kostar kursen och hur länge har jag tillgång till kursen?
Det är en engångskostnad för att få tillgång till fotokursen och den är beroende på vilken kurs du väljer. Du är anmäld till kursen i 6 månader vilket borde vara mycket gott om tid. Från gratis fotokurser till 950kr för djupare kurser med kursledare.

Vilken kamera eller tillbehör behöver jag för att gå fotokurser online?
Vi rekommenderar en systemkamera eller kompaktkamera för att vissa funktioner är lättare att komma åt. Men det fungerar även med mobiltelefon där du kan ladda ner en kamera app med manuella inställningar (finns för både Iphone & Android). Kanske inte allt ser exakt likadant ut eller funktioner som vi går igenom på kursen inte finns på just din mobilkamera.
Ett bra tips är att börja kursen med den utrustning som du har och sedan i efterhand komma på vad du saknar... än att börja med att köpa all tänkbar utrustning för att sedan inse att du inte kommer använda den.

Hur går jag tillväga för att gå en kurs?

  1. Skapa ett konto (gratis). Bekräfta sedan din mejladress via mejlet som skickas till dig.

  2. Välj kurs du vill gå och kostar kursen så kommer du till säker betalning vi Stripe. Du kan använda alla betalkort som Visa/ Mastercard etc.

  3. När registrering/ betalning är gjord till vald fotokurs så kommer du åt kursmaterialet direkt.

Har du några frågor Mejla oss så hjälper vi dig.