Fotokurser online FAQ

Kostar det något att skapa ett konto på Fotokurs online?
Det är helt GRATIS och kommer aldrig att kosta något.

Hur går jag tillväga för att gå en kurs?

  1. Skapa ett konto (gratis). Bekräfta sedan din mejladress via mejlet som skickas till dig.

  2. Välj kurs du vill gå - finns det kursavgift så kommer du till säker betalning via Stripe. Du kan använda alla betalkort som Visa/ Mastercard etc.

  3. När registrering/ betalning är gjord till vald fotokurs så kommer du enkelt åt kursmaterialet direkt.

Om jag inte har fått mitt Login?
Det troligaste är att mejlet har fastnat i din skräppost, så vänligen kolla igen eller använd återställningen av ditt konto.

Hur ger jag bort en fotokurs i present?
Gå in på Presentkort och fyll i alla uppgifterna så skickar vi ett presentkort på mejl eller posten så snart vi hinner. Oftast inom 24 timmar.

Kan jag gå kurserna om jag bor utomlands?
Det går fint och du registrerar dig som vanligt.

När kan jag börja kursen?
Du kan börja när du vill. Alla kurserna börjar löpande och du bestämmer när du vill börja.

Kan jag gå kursen flera gånger?
Ja. En kurs som du köpt kan du gå så många gånger du vill.

Jag har glömt mitt lösenord, hur får jag ett nytt?
Gå till "Glömt lösenord". Ange din e-postadress eller användarnamn så mejlar vi en länk där du kan byta lösenord.

Vad kostar kursen och hur länge har jag tillgång till kursen?
Det är en engångskostnad för att få tillgång till vald fotokurs och den är aktiv i 1 år. Det finns gratis fotokurser till mer ingående kurser med kursledare upp till 1 995:-.

Hur fungerar fotokurser online?

Direkt när du skapat ett konto får du tillgång till vald kurs direkt. Du kan pausa, repetera helt i din egen takt. Alla fotokurser består av olika moduler beroende på vilken fotokurs du väljer. Varje modul förklarar med enkel text och tillhörande bildexempel, t.ex en funktion eller visar t.ex kort skärpedjup för att du enkelt ska förstå hur det fungerar.
Om du väljer självstudier så styr du själv över dina studier och övningar. Väljer du PREMIUM får du hjälp av kursledare. Det ingår även övningsuppgifter med konstruktiv feedback för att enklare komma vidare i din fotografering.

Alla kurser är online 24/7 - 365 och du kan göra om kursen flera gånger eller gå tillbaka till valfria moduler för att repetera.

Vilka förkunskaper behöver jag för fotokursen?
Kursdeltagare på Fotokurs Online är allt från nybörjare till kunniga fotografer. Därför startar grundkurserna från början för att ge dig all kunskap som behövs för att sedan kunna bygga vidare till nästa nivå. Fortsättningskurserna vänder sig till dig som har grunderna i fotografering vad det gäller exponering och lättare komposition.  Kurserna passar de flesta från 13 år.

Vilken kamera eller tillbehör behöver jag för att gå fotokurser online?
Vi rekommenderar en systemkamera eller kompaktkamera för att vissa funktioner är lättare att komma åt. Men det fungerar även med mobiltelefon där du kan ladda ner en kamera app med manuella inställningar (finns för både iOS & Android). Kanske inte allt ser exakt likadant ut eller funktioner som vi går igenom på kursen inte finns på just din mobilkamera.
Ett bra tips är att börja kursen med den utrustning som du har och efterhand få kunskaper av bra saker som kan vara användbara... än att börja med att köpa all tänkbar utrustning för att sedan inse att du inte kommer använda den.

Har du några frågor Mejla oss så hjälper vi dig.