Sök stipendier
Sök stipendier

Sök stipendier till ditt bildprojekt, kurser eller fotoresor

För att finansiera tilltänkt projekt kan det finnas stipendier som täcker hela eller delar av kostnaden


För att finansiera tilltänkt projekt kan det finnas stipendier som täcker hela eller delar av kostnaden.

Det krävs ofta både tid och pengar för att genomföra ditt eget bildprojekt eller kompetensutveckling fotokurs. Det finns många stipendier men kan vara svåra att hitta något som passar just ditt kulturprojekt men även ansökningen av stipendiet kan ibland vara krångligt.

Vi ger dig tips vart du kan hitta stipendier men även några tips inför ansökningarna.


Tips för din ansökan

Olika stipendier har olika ansökningar och kriterier så det är viktigt att förstå men även skriva relativt kortfattat. Att göra en bra ansökan tar tid och det är helt normalt. Låt andra läsa din ansökan för att ge dig feedback, har budskapet gått fram, finns det lättare sätt att skriva o.s.v. ?

  • Läs igenom och förstå kriterierna – Vad är det stipendiet, tjänsten, uppdraget avser? Om det inte passar, gå vidare och leta rätt på något som passar dig.
  • Var noggrann med ansökan – Bifoga alla kriterier i texten, bilagor och intyg som önskas. Var noga med att svara på det som efterfrågas, läs direktiven noga. Noggrannhet är viktigt!
  • Tydlighet med din avsikt - Beskriv tydligt ditt mål och vad stipendiet kan göra för att hjälpa dig uppnå ditt syfte. Skriv kortfattat och se till att första meningen i varje stycke har med det viktigaste.


Här kan du hitta stipendier

Intresserad av vilka stipendier som kan passa dig?

Börja med att söka på Länsstyrelsens stiftelse och sedan din egen kommun.

På Google - Stipendier Fotografi
På Google - Stipendier Kulturprojekt