Tips för bättre studerande Online
Tips för bättre studerande Online

Tips för bättre studerande Online

För att lyckas så bra som möjligt behöver du skapa goda förutsättningar för dig och dina studier


Allt fler satsar på utbildning och kompetensutveckling, vilket såklart är jättebra.
Men lärandet händer inte av sig själv.

Det finns många fördelar med att studera Online och det har blivit allt mer populärt. Det är idag en utbildningsform allt fler föredrar framför traditionell klassrumsundervisning.

Du behöver skapa förutsättningar för att lyckas utveckla ny kunskap. Oavsett om det gäller dig själv, en familjemedlem eller dina medarbetare.


1. Lägg in studietid i kalendern

Då kan du inte skylla på att du inte har tid eller glömt bort. Ta dig tid!

För att det är ofta enkelt att säga att du inte hinner eller att du ska göra kursen när du har tid. Prioritera någon timme/ timmar i veckan eller på kvällen där du har lagt in i kalendern att du ska studera. Då vet både du och andra du delar kalender med att du studerar.

Kompetensutveckling är lika viktigt som andra uppgifter både som jobb och fritid.


2. Minska distraktioner

För att kunna lära dig ny kunskap så effektivt som möjligt stäng av mobilen eller åtminstone sätt den på flygläge och stäng av distraherande notiser. Då blir du inte störd och kan koncentrera dig på studier. Skulle någon behöva nå dig så kan du alltid ringa upp senare. Glöm Instagram feeden!


3. Delge din omgivning

Sätt upp en lapp på dörren och lägg in en händelse i din kalender att du inte är tillgänglig och inte vill bli störd. Det är viktigt att andra är medvetna om att du studerar och inte vill bli störd. Ett bra tips är att sätta på dig hörlurar med brusreducering som tar bort distraherande ljud men även att de signalerar att du inte vill bli störd.


4. Organisera, planera och förbered

Förbered en plats som är lugn, städad och inbjudande till studier. Platsen ska ge dig möjligheten till effektivt lärande utan störande omgivning.

Förbered saker som krävs såsom anteckningsblock, penna, programvara, instruktioner och lösenord för att komma åt kursen. Då blir det alltid lättare att komma igång utan störande moment.


5. Öva för bättre inlärning

Det går ofta bra att köra på med inlärning men kom ihåg att ta paus för att öva kunskaper, då kommer du både hitta bättre och förstå vad du har gått igenom under de olika kursmomenten.

Varva teori med praktik och våga experimentera dig fram för att se olika effekter av dina inställningar och val av funktioner eller motiv.