Grundkurser i fotografering

Fotokurser för dig som är nybörjare, amatör- hobbyfotograf

Fotokurserna börjar från grunden för att bygga vidare med viktig kunskap för att ta sig vidare till nästa nivå. Ofta är det först teori för att sedan göra praktiska övningar för att både knyta ihop säcken men även att förstå hur det egentligen fungerar.

Har du inte gått en fotokurs tidigare rekommenderas denna kategori.

Fotokurs grundkurs steg 1

Det här är en grundkurs i fotografering. Till en början går vi igenom de tre grundstenarna i en exponering (bländare, slutare & ISO) för att förstå sambandet och hur man kan ändra dessa för att göra bilden ljusare eller mörkare.

Fotokurs grundkurs steg 1 - PREMIUM

På denna grundkurs i fotografering har du tillgång till en kursledare som hjälper dig under kursen med bland annat kreativ feedback på inlämningsuppgifter men även andra frågor som kan komma komma under kursen.
Kursledare: Patrik Lindqvist

Kamerateknik grundkurs

Det här är en kurs för dig som vill gå från autoläge till att veta mer om grunderna i kamerateknik och exponering. Kursen börjar med en genomgång av bländare, slutare & ISO som strålar samman i vad som kallas exponering. Vi ska reda ut några av begreppen så att du får mer förståelse och lite tips som du kan använda I din framtida fotografering.

Lightroom Classic grundkurs

Gratis grundkurs i Lightroom Classic som går igenom bildredigering och hur programmet är uppbyggt från import till export av färdig bild. Många tips om bildredigering och vad olika inställningar gör.

Foto för föräldralediga

Fotokurs för dig som är föräldraledig och vill lära dig grunderna i fotografering med inriktning mot porträtt och familjefotografering. Lär dig ta bättre bilder på barn och familj.

Foto för föräldralediga - PREMIUM

Fotokurs för dig som är föräldraledig och vill lära dig grunderna i fotografering med inriktning mot porträtt och familjefotografering. Lär dig ta bättre bilder på barn och familj. Det ingår kursledare och inlämningsuppgifter med konstruktiv feedback.

Kursledare: Patrik Lindqvist

Filterkurs

Filter är för många krångliga och lite ivägen, man måste hålla filtren rena & de kan vara kallt att hantera. Vi förklara i denna kurs vad filtren är till för och ger dig tips hur du använder filter i din framtida fotografering för att få bättre bilder.

Stativkurs

Stativ kan låta svårt och bökigt men vi ska reda ut hur man använder stativet enklast och ge tips för att det ska bli enklare att använda. Snart kommer du att behärska hur du använder stativ och kanske en dag att gilla använda det en tidig morgon i skogen.